Big Vegan Business


  

 


 

Η παγκόσμια οικονομία αλλάζει. Η κλιματική κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και η διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης των δυτικών κοινωνιών με προσανατολισμό την σωτηρία του πλανήτη έχουν καταστήσει τον Vegan τρόπο ζωης, αν μη τι άλλο, πρωταγωνιστικο θέμα (και οικονομικής) συζήτησης. Η προβολή αυτής της αναγωγής - που μοιάζει με trailer από ταινία προσεχώς- έχει γίνει αντιληπτή και από την συμπαθή κοινότητα των celebrities οι οποίοι βάζουν το χέρι, βαθιά, στην τσέπη και επενδύουν φορά παρτίδα στην Vegan επιχειρηματικότητα. 

 

 

Snoop dogg

 

Ο διαχρονικά διάσημος  rapper, ηθοποιός και παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου nbc λατρεύει τα Vegan burgers και τα hot dog. Μολονότι ακόμη δεν είναι Vegan έχει ωστόσο υποκύψει στο φλερτ της  Vegan επενδυτικής δράσης. Τα δύο τελευταία χρόνια έριξε χρήμα σε plant based γεύματα, εγκαινίασε vegan λουκάνικα για breakfast,  ενώ είναι" σιωπηλός" χρηματοδότης σε εταιρία που παράγει τραγανό Vegan μπέικον. Κάθε επιχειρηματική του δράση την συνδυάζει, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε, και με αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες. Υπήρξε πρωταγωνιστής σε διαφημιστική καμπάνια για το plant based  κρέας στα burgers που απολαμβάνει μετά μανίας, βρέθηκε σε εστιατόριο γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων να σερβίρει τα φυτικά του λουκάνικα, ενώ τακτικά οι paparazzi τον απαθανατιζουν να παίρνει βραδινό στο εστιατόριο Vegan slut στην Πόλη των Αγγέλων. Αλήθεια λέτε να αυτόχαρακτηρίζεται κάπως έτσι στο προσεχές μέλλον; 

 

Billie Eilish 

 

Η πέντε φορές βραβευμένη με μουσικά βραβεία Grammy νεαρή τραγουδοποιος είναι ταγμενη Vegan ακτιβίστρια. Ωστόσο δεν μένει απλώς στα λόγια προσπαθώντας να εξαργυρωσει σε φήμη και εφήμερη δόξα την αγάπη της Vegan, παγκόσμιας, κοινότητας. Αντιθέτως είναι πανταχού παρών και σε κάθε δοθείσα ευκαιρία ανοίγει τα πανιά της στο πέλαγος των Vegan business. Η αρχή έγινε με πασίγνωστη φίρμα αθλητικών παπουτσιών η οποία λανσάρισε στην παγκόσμια αγορά τα, best seller πλέον, sneakers της ξανθιάς ερμηνεύτριας. Στην συνέχεια διάσημος οίκος μόδας ο οποίος της σχεδίασε τουαλέτα για το Met Gala ανακοίνωσε ότι λόγω της υψηλής επιρροής που ασκεί η εν λόγω κυριοτατα στο νεανικό κοινό αποφάσισε να εξοβελισει από το ροστερ των προϊόντων του τις γούνες. Η κορωνίδα όμως των επιτυχιών της στον τομέα των big Vegan business αναμφίβολα είναι η Billie Eilish σοκολάτα. Την βάφτισαν "Happier than ever" από τον τίτλο της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς της τραγουδίστριας ενώ οσοι τυχεροί την έχουν δοκιμάσει μιλάνε για υπέρτατη γαστριμαργικη απόλαυση καθότι πρόκειται για οργανικό προϊόν, με γάλα ρυζιού, ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, πάστα φουντουκιού, βανίλια και μια λεπτή  από bourbon. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για ένα τέτοιου τύπου επιδόρπιο; 

 

Rihanna 

 

Η διασημότερη τραγουδίστρια της νέας γενιάς στην ποπ μουσική είναι περιβαλλοντικα ευαισθητοποιημενη και επιδιώκει να στερέψει και τους θαυμαστές της προς έναν ηθικοτερο τρόπο ζωης. Οι πρωτοβουλίες της για την δραστική μείωση του χαρτιού στις συσκευασίες των δώρων και των προϊόντων ομορφιάς ήταν απλώς ο πρόδρομος για τις διάφορες και διαφορετικές Vegan business της. Η πιο πρόσφατη αφορά την χρηματοδότηση εταιρείας vegan μπισκότων της οποίας ηγείται έγχρωμη Ceo. Μ' αυτή την κίνηση η Riri, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι θαυμαστές της, συμβάλλει στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στηρίζει την επέκταση των αφροαμερικανικων επιχειρηματικών δράσεων, ενώ κάνει τον βιγκανισμο στάση ζωής για το κοινό της. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο  εντάσσεται επιπρόσθετα και η εμβληματική, από το 2019 ακόμα, απόφαση της να εισάγει στις δημιουργίες της, υπό τον ρόλο της σχεδιάστριας μόδας, το Vegan δέρμα. Το αποκαλούμενο "faux leather capsule" by Rihanna της φίρμας Fenty άλλωστε αξιολογήθηκε από την βίβλο της μόδας, την αμερικανική έκδοση της vogue, ως το απόλυτο ενδυματολογικο trend της εποχής μας. Το ζευγάρωμα της συνεργασίας των δύο μερων( Rihanna και Fenty)έμοιαζε να είναι φυσική εξέλιξη, με σκοπό την ικανοποίηση του φιλαρεσκου κοινού, οπότε και είδαμε μέσα στο 2021 την κυκλοφορία σειράς free cruelty καλλυντικών.  Απ' ο, τι δειχνει λοιπόν η ίδια η πραγματικότητα, η Riri πέρα από το τραγούδι τα πάει εξαιρετικά και στις Vegan business επιδιώκοντας να συμβάλει σ' έναν free cruelty, υψηλής αισθητικής πάντα, κόσμο. Προσφάτως έγινε και  μητέρα ενός αγοριού οπότε στα σίγουρα θέλει να μεγαλώσει τον γιο της σε κλίμα ενσυναισθησης με αγάπη για την φύση και τον πλανήτη. 

 

Bill Gates - Jeff Bezos 

 

Μπορεί κάθε χρόνο να μονομαχουν στις λίστες για τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην υφήλιο αυτό ωστόσο δεν τους εμποδίζει να είναι και συνέταιροι σε πολλά υποσχόμενες εταιρείες που μυρίζουν κέρδος. Bill Gates και Jeff Bezos ενώνουν τα "φιλήδονα" επενδυτικά χαρτοφυλάκια τους στην Nature's Fynt η οποία ξεκίνησε με δειλό βηματισμό ως start up vegan εταιρεία για να εξελιχθεί σε καθοριστικό παίκτη στην βιομηχανία των τροφίμων. Τι έκανε αυτή την εταιρεία ξεχωριστή και πείστηκαν οι δύο μεγιστανες για να την χρηματοδοτήσουν; Το προϊόν τους. Οι ιδρυτές της Nature's Fynt ανακάλυψαν ένα μανιτάρι, στις ηφαιστειογενες θερμές πηγές  του εθνικού πάρκου του Yellowstone το οποίο και αποτελεί το βασικό τους υλικό για plant based "κρέας". Σύμφωνα με οικονομικά Media από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπολογίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία μετά και την επενδυτική παρουσία των δύο κροισων κατάφερε να προσελκύσει φρέσκα κεφάλαια ύψους 158 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν το λες και άσχημα. 

 

Oprah Winfrey-Natalie Portman 

 

Σε νέο κύκλο χρηματοδότησης με την διασπορά διακοσίων χιλιάδων μετοχών προχώρησε η εταιρεία φυτικου γάλακτος Oatly. Στο κάλεσμα για την προσέλκυση νέων χρηματοδοτησεων ανταποκριθηκε κόσμος και ντουνιάς ενώ ανάμεσα στους κοινούς θνητούς ξεχωρίζουν η μεγάλη κυρία της οικιακής ψυχαγωγίας Oprah Winfrey και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, για την ερμηνεία της στο φιλμ "Black swan", Natalie Portman. Η προκειμένη εταιρεία νοείται ως πρωταγωνιστικος παίκτης στην βιομηχανία του φυτικου ροφηματος, έφερε την καινοτομία λ.χ του γάλακτος μπιζελιου αλλά και τα barista  προϊόντα για γευστική παρασκευη plant based σοκολάτας και cappuccino ενώ με το φρέσκο χρήμα που μάζεψε από την αγορά υπόσχεται να μας παρέχει νέες απολαύσεις για τον ουρανίσκο μας. Αν μη τι άλλο οι δύο διάσημες κυρίες διακρίνονται για τις σωστές επιλογές που κάνουν στην καριέρα τους. Αυτές ξέρουν. 

 

Pamela Anderson 

 

Αν κάποτε αναρωτιόμασταν για ποιο λόγο η ξανθιά, μέτριων προοπτικων, ηθοποιός βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της showbiz επικαιρότητας και στα εξώφυλλα των περιοδικών εν τέλει στις απαρχές του 21ου αιώνα ήρθε η στιγμή να πάρουμε την απάντηση μας. Τουτέστιν βάση της καρμικης θεώρησης του κόσμου η Pamela μάλλον έγινε διάσημη για να ανταλλάξει την δόξα και την φήμη με την ανθρωπιστική προσφορά. Πέρα πάσης αμφιβολίας η πάλαι ποτέ πρωταγωνιστρια της vintage πλέον τηλεοπτικής σειράς Baywatch είναι ιέρεια του βιγκανισμου και μάλιστα δεν διστάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνει Vegan επενδύσεις. Το 2017 άνοιξε στη νότια Γαλλία Vegan εστιατόριο και μάλιστα προσκάλεσε τον Πρόεδρο Μακρόν να γευματισει μαζι της. Το 2020 χρηματοδοτησε την καναδικής σημαίας εταιρεία "The very good food company" η οποία παράγει και διανέμει φυτικό κρέας  στην αχανή καναδική επικράτεια ενώ τον Φεβρουάριο του 2022 ενέδωσε στο φλερτ της μόδας και έριξε στην αγορά πολυτελείς τσάντες το "δέρμα" των οποίων είναι φτιαγμένο από φλούδα μήλου. Αυτή την Pamela εν κατακλείδι την γουστάρουμε όλοι. Τ'ορκιζομαι. 

 

Leonardo Di Caprio

 

Αναμφίβολα είναι ο celebrity με την μεγαλύτερη επενδυτική δράση σε Vegan επιχειρηματικα projects τα τελευταία έξι χρόνια. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έχει ξηλωθει για τα καλά και έχει στείλει επιταγές, παρέα με τον Lewis Hamilton, σε εταιρεία φυτικου κρέατος που παρασκευαζει Vegan burgers. Επιπλέον συνεισφέρει σε αντίστοιχο επιχειρηματικό όμιλο ο οποίος κάνει έρευνες για την εργαστηριακή καλλιέργεια με μέσα υψηλής τεχνολογίας σε plant based "κρεατενιες" λιχουδιές. Τον περασμένο Απρίλιο του 2022, επιπλέον, ο γοητευτικός αστέρας επέκτεινε την παρουσία του στο Vegan επιχειρηματικό πεδίο και στην Γηραιά Αλβιωνα. Ως επενδυτής κατέβαλε τον παχυλό οβολό του σε αλυσίδα λονδρεζικων εστιατορίων η οποία σχεδιάζει την επέκταση διανομής των γευμάτων της στις υπεραγορες του Ηνωμενου Βασιλείου. Προϊόντα με βασιλικό θηραιο λοιπόν θα πουλάει ο πάλαι λιμπιστερος στο γυναικείο φύλο πρωταγωνιστής του Τιτανικου. Τα είκοσι πέντε χρόνια που μεσολάβησαν ομολογουμένως τον έχουν αλλάξει. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις