ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ GAZPACHO

 



 Η μεσογειακή κουζίνα, και δικαίως, διαρκώς αυξάνει την δημοφιλια της. Το κάποτε ethnic φαγητό που συναρπάζει τους τουρίστες, κυρίως της βόρειας Ευρώπης και των ΗΠΑ, έτσι όπως είχε αποτυπωθεί στα εμπορικά φιλμ των 80's, έχει εξελιχθεί σε γαστριμαργικη απόλαυση υψηλού επιπέδου. Κάπως έτσι η Sarah Jessica Parker μνημονεύει διαρκώς στις συνεντεύξεις της την ελληνική χορτόπιτα και την χωριάτικη σαλάτα και κάπως αντιστοίχως η βραβευμένη με Όσκαρ Ελεν Μιρεν επαινεί ασταμάτητα την γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας δηλώνοντας λάτρης της Απουλίας. Ωστόσο, στην ίδια εξίσωση - στο χρηματιστήριο της γεύσης με limit up σκορ- πρέπει να μπει και η Ισπανία. Η μεγαλύτερη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου πρέπει να τιμηθεί οπως της αξίζει γι' αυτό και σήμερα είπα να σας παρουσιάσω την δική μου εκδοχή για την διάσημη, ισπανική κρύα ντοματοσουπα που ακούει στο όνομα Gazpacho. Απλά υλικά αλλά πολυδιάστατη απόλαυση. 


Gazpacho του Νικόλα 


ΥΛΙΚΑ


15 ώριμες ντομάτες 

1 μεγάλο βιολογικό αγγούρι 

2 μεγάλες φέτες κρεμμύδι 

2 μεγαλες κόκκινες πιπεριές 

1 μικρή σκελίδα σκορδο

Ροζ αλάτι Ιμαλαιων 

Λίγο λευκό ξύδι 

Ελαιολαδο

Προαιρετικά δύο φέτες ψωμί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε στο multi mixer πολτοποιωντας τα. Καλό ειναι να κάνουμε την διαδικασία δύο φορές και αρκετά σχολαστικά για να πάρουν την υφή της σούπας. Σ' αυτό βοηθάει βέβαια το λάδι και το ξύδι. Αν θέλουμε την σούπα μας λιγότερο ρευστή μπορούμε να πολτοποιησουμε μαζί με τα λαχανικά μας και τις φέτες του ψωμιού. Αν την θέλουμε πιο πικάντικη μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα του κρεμυδιου και του σκόρδου. Σερβίρουμε την σούπα κρύα μα συνοδευτικά κριθινα παξιμάδια και Vegan τυρί φέτα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις