Η φακη του εργενη


 

Επέστρεψα σπίτι αργά ύστερα από μια απίστευτα κουραστική μέρα στην δουλειά. Δεν βρήκα χρόνο να κάνω ψώνια και στο ψυγείο υπήρχαν ελάχιστα πράγματα. Αποφάσισα να αυτοσχεδιάσω. Έβρασα φακές και σκέφθηκα να τις κάνω σαλάτα. Αρχικά προσέθεσα τρία ντοματίνια ψιλοκομμένα. Μετά έβαλα μια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες. Αφού είχα τουρσί είπα να το ρίξω και αυτό στην σαλάτα μου. Έβαλα λάδι, ξύδι, αλάτι Ιμαλαΐων και το τέλος προσέθεσα ένα σφηνάκι λευκό κρασί που μου είχε περισσέψει. Ανακάτεψα και δοκίμασα. Με την πρώτη μπουκιά κατάλαβα ότι έφτιαξα κάτι νόστιμο και πρωτότυπο. Ήταν η φακή του εργένη. Για καλή μου τύχη είχα φυλαγμένο ένα παξιμάδι χαρουπιού το οποίο αναβάθμιζε σημαντικά το γεύμα μου. vegan gastronomy rocks !!?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις