ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ


 Η ψυχρή εισβολή που αναμένεται στον Ευρωπαικό νότο τις επόμενες ημέρες μας καλεί να λάβουμε τα μέτρα μας. Θα χρειαστούμε ζεστά ρούχα, ζεστά ροφήματα, καλή διάθεση και νόστιμα εδέσματα. Τι καλύτερο λοιπόν από μια πεντανόστιμη κρεμώδη σούπα πατάτας η οποία θα μας συντροφεύσει τις κρύες μέρες του Γενάρη; Είναι απλή, πολυεπίπεδη γευστικά και μπορεί πολύ εύκολα να φτιαχτεί. 


ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

10 πατάτες

5 Καρότα

1/2 κρεμμύδι 

3 μέτρια κλωνάρια σέλινο

1 βαζάκι με πίκλες τουρσί 

1/2 κούπα γάλα καρύδας

50 γραμμάρια vegan βούτυρο

200 γραμμάρια vegan κίτρινο τυρί

Λίγος άνηθος 

Λίγο σχοινόπρασο

 Ροζ αλάτι Ιμαλαίων 

 πιπέρι

5 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς 

προαιρετικά λίγο τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση συνταγής

Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε ένα λίτρο νερό, τις πέντε κουταλιές της σούπας με το λάδι μας, αλάτι Ιμαλαίων  και βάζουμε την κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζει ο βρασμός προσθέτουμε τα λαχανικά τουρσί, χωρίς τα υγρά που έχει το γυάλινο βαζάκι μέσα στα οποία φυλάσσονται. Αφήνουμε όλα τα λαχανικά να λιώσουν μαζί μέσα στην κατσαρόλα.  Όταν συμβεί αυτό τα ενώνουμε σ' έναν πολτό με blender. Αφήνουμε μερικά λεπτά το μίγμα της κατσαρόλας εκτός φωτιάς να πάρει θερμοκρασία δωμάτιου. Την ίδια στιγμή σ' ένα μικρό κατσαρολάκι  λιώνουμε το vegan βούτυρο μας, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το πιπέρι και εν συνεχεία ρίχνουμε όλο αυτό το μίγμα στην μεγάλη κατσαρόλα με τα λιωμένα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν ρίχνουμε το κίτρινο τυρί μας και ανακατεύουμε εκ νέου. Σερβίρουμε την σούπα μας σε μέτρια θερμοκρασία με συνοδευτικά από πάνω άνηθο και σχοινόπρασο. Αν κάποιοι θέλουν ακόμη πιο πικάντικη γεύση μπορούν να προσθέσουν λίγο τριμμένο τζίντζερ. Καλή σας όρεξη! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις