Πικάντικα ρεβίθια

 


Άργησα. Έκανα δύο μήνες να ανεβάσω ανάρτηση. Ο πόλεμος στην Ουκρανία με πόνεσε, με τρόμαξε, με κράτησε μακριά από το πληκτρολόγιο. Το μυαλό μου ήταν συνεχώς στον ουκρανικό λαό. Σ'αυτόν τον γενναίο λαό ο οποίος υφίσταται τα δεινά του ναζισμου.  Του νεοναζισμου. Αφιερώθηκα στην δουλειά, έπεσα με τα μούτρα στις σπουδές μου  σαν αυτό θεραπεία. Σ' αυτό το πεδίο τα κατάφερα καλά. Πήρα το δίπλωμα μου και πλέον είμαι Life  coach-NLP Master Practitioner. Μάλιστα έφτιαξα και ένα αδελφικό του veganik blog, το life is beautiful, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με μετάφραση σε όλες τις γλώσσες γιατί απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.  Οποίος θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά στον ακόλουθο σύνδεσμο. https://nlpliving.blogspot.com/

Στα του βιγκανισμου τώρα. Επανέρχομαι με μια συνταγή για πικάντικα ρεβίθια η οποία μου προέκυψε εντελώς τυχαία. Με ο, τι λαχανικά είχα στο ψυγείο μου έφτιαξα μια υπεροχα πικάντικη κόκκινη σάλτσα που είναι συνώνυμη της υπέρτατης γαστρονομικής απόλαυσης. Εμπιστευτειτε με!

Πικάντικα ρεβίθια

Υλικά

150 γραμμάρια ρεβίθια

1 λίτρο νερό

5 κουταλιές της σούπας λάδι

Δύο κουταλιές του γλυκού ξίδι

Τρεις κουταλιές της σούπας πολτός λιαστές τομάτες

Πολτός από τρία βρασμένα καρότα

Δύο κουταλιές της σούπας πολτός  κόκκινες πιπεριές

Μισό κρεμμύδι

Μισό ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί

Εκτέλεση συνταγής 

Βάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για περίπου οχτώ ώρες. Όταν έχουμε βεβαιωθεί ότι έχουν μαλακώσει τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με το κόκκινο κρασί. Τα αφήνουμε εκεί για τέσσερις ώρες. Στο μεταξύ εμείς σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ξίδι, τον βρασμένο πολτό από τα καρότα, τον πολτό από τις κόκκινες πιπεριές και τον πολτό από τις λιαστές μαζί με ένα ποτήρι νερό. Όλα αυτά βράζουν μαζί σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να να φτιαχτεί μια δεμένη σάλτσα. Όταν δούμε ότι έχει αυτή την υφή την ρίχνουμε σ' ενα μικρό ταψί. Μέσα σ' αυτό βάζουμε τα ρεβίθια με το κρασί, ανακατεύουμε καλά για να πάει η σάλτσα παντού, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μισή ώρα μετά το φαγητό μας είναι έτοιμο. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις