Η πατατοκροκετα του veganik
Είμαι αισιόδοξος. Βλέπω ολοένα και περισσότερο Vegan συνταγές να κατακλύζουν το διαδίκτυο και τα έντυπα. Η παγκόσμια κοινωνία δεδομένης και της κλιματικής κρίσης έχει αρχίσει να στρέφεται σε διατροφικές επιλογές λιγότερο βλαπτικες για το περιβάλλον οι οποίες συνάμα είναι αρκούντως γευστικές. Κάτι καινούριο γεννιέται; Οι καθιερωμένες αντιλήψεις είναι δύσκολο να ξεπεραστούν έτσι απλά. Ωστόσο, ακόμη και η πανδημία αλλάζει πολλά. Ο ρυθμός των αλλαγών είναι αργός αλλά όπως και να έχει η αλλαγή συμβαίνει. Επί του παρόντος ο nicveganik σήμερα έχει να μοιραστεί μαζί σας μια υπέροχη συνταγή που προέκυψε αυτοσχεδιαζοντας.
Η πατατοκροκετα του veganik
Υλικά
10 μέτριες πατάτες
Μία κούπα κιμά σόγιας
Μισό κρεμμύδι
Τρία καρότα
Τέσσερις κόκκινες πιπεριές τουρσί
Μία σκελίδα σκόρδο
Δέκα ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες
Δύο χούφτες μαύρες και πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
Χυμός από εφτά φρέσκιες τομάτες
Δύο κουταλιές της σούπας τοματοπελτες
Εκατό γραμμάρια τριμμένη Vegan γκούντα
Μία κουταλιά του γλυκού πάπρικα πικάντικη
Μισή κούπα αλεύρι χωρίς γλουτένη
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Ελαιόλαδο όσο πάρει
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Αφού έχουμε μουλιάσει και στεγνώσει τον κιμά σόγιας σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι, περίπου δύο κουταλιές της σούπας, και το ζεσταίνουμε. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, εκτός της σάλτσας τομάτας. Τα σωταρουμε και όταν αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε τον κιμά σόγιας. Κατόπιν τον χυμό τομάτας και τον πελτέ. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι Ιμαλαιων, πιπέρι, πάπρικα και αφήνουμε τον κιμά σόγιας να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Στην συνέχεια βράζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι, λίγο λάδι, χυμό από μισό λεμόνι, το τριμμένο vegan τυρί γκούντα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Στρώνουμε το μίγμα της πατάτας, από πάνω βάζουμε τον μαγειρεμένο κιμά. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου