ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

 


Σήμερα γιορτάζω την ονομαστική μου γιορτή. Νικόλας εδώ.  Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορώ να μαζέψω φίλους στο σπίτι. Αυτό θα το κάνω τα Χριστούγεννα σε χαλαρούς ρυθμούς. Μέχρι τότε όμως έχω την δυνατότητα να πειραματιστώ με τις γεύσεις και τις μαγειρικές μου. Ένας τέτοιος πειραματισμός που έχει εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα είναι και η συνταγή που μοιράζομαι μαζί σας στην νέα μου ανάρτηση. Φακές με σέλινο και καρότα. Χωρίς σάλτσα ντομάτας. Είναι ένα νόστιμο πιάτο που φτιάχνεται γρήγορα και αποτελεί μια καλή λύση σε συναντήσεις κοινωνικών συναναστροφών. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.


ΥΛΙΚΑ

250 γραμμάρια φακή 

1/3 πράσο 

3 κλωνάρια σέλινο 

7 μεγάλα καρότα

20 λιαστές ντομάτες

20 ελιές

ένα φλιτζάνι του espresso ελαιόλαδο 

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και προσθέτουμε τις φακές τις οποίες βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Την ίδια στιγμή κόβουμε τα λαχανικά μας, μετά σε μια άλλη μικρότερη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, προσθέτουμε τα κομμένα μας λαχανικά και την τοποθετούμε  στο μάτι της κουζίνας μας σε μέτρια φωτιά. Μέσα στην μικρή κατσαρόλα με το λάδι και τα λαχανικά βάζουμε λίγο νερό. Αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαγειρευτούν μαζί και προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό αν δούμε ότι το χρειάζονται. Όταν βράσει η φακή μας την στραγγίζουμε από τα πολλά νερά της. Όταν βράσουν τα λαχανικά μας προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμη λάδι. Κατόπιν παίρνουμε ένα πιάτο, βάζουμε στο κέντρο μια μεγάλη κουταλιά φακής. Από πάνω προσθέτουμε τα βρασμένα μας λαχανικά- δηλαδή σέλινο, καρότο, πράσο-ενώ επιπλέον προσθέτουμε κομμένες λιαστές ντομάτες, ελιές, αλάτι και λευκό πιπέρι. 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις