ΠΑΤΑΤΑ-ΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
7 μεγάλες πατάτες
3-4 Κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
Λίγο Baking Powder
7-8 ώριμες τομάτες
Μισό κρεμμύδι
Μια σκελίδα σκόρδο
200 γραμμάρια κίτρινο vegan τυρί
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τις τομάτες στα τέσσερα, προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, βάζουμε αλάτι και την αφήνουμε για αρκετές ώρες ώστε γίνει μια πηχτή σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Κατόπιν καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, και τις ρίχνουμε με μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν. Αφότου βράσουν τις στραγγίζουμε κρατώντας ένα ποτήρι αμυλούχο νερό. Στην συνέχεια πολτοποιούμε τις πατάτες, βάζουμε αλάτι, ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και προσθέτουμε αμυλούχο νερό τόσο ώστε να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Αφ' ότου συμβεί αυτό τοποθετούμε μια λαδόκολλα μέσα στο ταψί μας, στρώνουμε την ζύμη, πάνω από την ζύμη βάζουμε την σάλτσα τομάτας, το πιπέρι και την ρίγανη, το μισό κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια και για το τέλος τοποθετούμε ισομερώς το κίτρινο vegan τυρί μας. Το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε 45-50 λεπτά αναλόγως τον φούρνο που έχουμε. Αν θέλετε να κάνετε την πιο ενισχυμένη εκδοχή πάνω από το τυρί μπορείτε να προσθέσετε φυτικά αλλαντικά, μανιτάρια, ελιές, πιπεριές για να γίνει η γεύση πιο πλούσια. Προσωπικά απολαμβάνω τις πιο λιτές γεύσεις. Την πατάτα πίτσα δεν την σερβίρουμε καυτή ενώ την δεύτερη μέρα αφού έχει μπει για μια νύχτα στο ψυγείο είναι ακόμη καλύτερη. Μπορεί να είναι ένα πρωινό γεύμα, να την έχετε για τσιμπολόγημα στην δουλειά ή στο σχολείο, ή να την σερβίρετε και σε επίσημο γεύμα. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου