SPAGHETTI AL SPINACIO DI NICOLAS


 Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για έναν blogger απ' το να βλέπει ότι το κοινό του  διευρύνεται, μεγαλώνει, εξαπλώνεται. Η σκέψη ότι το περιεχόμενο του αφορά ολοένα και περισσότερο κόσμο αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης, είναι σχεδόν θεραπευτική υπό το πρίσμα ότι κάτι καλό κάνει για να έχει αγγίξει το μυαλό, την καρδιά, την ψυχή τόσων ανθρώπων. Επι του προκειμένου ενημερώνουμε ότι παρόν blog πλέον έχει επισήμως πάνω από 12.000 views. Διαθέτει αναγνώστες σε περισσότερες από 20 χώρες. Κι' όλα αυτά ενώ έχει εξειδικευμένο προσανατολισμό, την Vegan φιλοσοφία ζωής, και προέρχεται από μια μικρή χώρα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Και επειδή στην χώρα μας τις ευχάριστες στιγμές τις γιορτάζουμε με φαγητό σκέφτηκα να σας φτιάξω ένα υπέροχο και πανεύκολο Spaghetti al Spinacio  το οποίο να θυμάστε ότι για πρώτη φορά το διαβάσατε εδώ στο nicveganikblogspot.com

SPAGHETTI AL SPINACIO DI NICOLAS

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια Spaghetti  ολικής άλεσης

Μισό κιλό σπανάκι

Ένα φλιτζάνι του espresso ελαιόλαδο 

Μισό κρεμμύδι

1/4 πράσο 

Μια σκελίδα σκόρδο

Λίγο αλάτι

Λίγο λευκό πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

5-6 ντοματίνια

3 ελιές 

Μια κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την μισή ποσότητα λαδιού που αναφέρεται στα υλικά. Κατόπιν κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανάβουμε  την κουζίνα μας σε μέτρια θερμοκρασία. Τα πρώτα μας υλικά αρχίζουν να μαγειρεύονται μέσα στο σκεύος με  το λάδι. Την ίδια στιγμή εμείς κόβουμε το από πριν καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό. Ανακατεύουμε προσεχτικά όλα τα λαχανικά μας και βάζουμε λίγο αλάτι Ιμαλάιων. 1-2 λεπτά μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι ενώ προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα. Ανεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία. Καθώς τα λαχανικά μας μαγειρεύονται μικραίνουν σε όγκο και βγάζουν επιπλέον υγρασία στην κατσαρόλα. Όταν έχουμε βεβαιωθεί ότι έχουν βράσει (τα λαχανικά μας) με μια τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε από την κατσαρόλα, τα τοποθετούμε σ' ένα μεγάλο βαθύ πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μέσα στο νερό στο οποίο έβρασαν τα λαχανικά μας προσθέτουμε τα Spaghetti μας. Τα αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά μέσα σ' αυτή την υπέροχη πράσινη σάλτσα. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα τους τα αποσύρουμε από την κουζίνα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Αφού συμβεί αυτό κάνουμε το σερβίρισμα. Πέρνουμε μια μερίδα Spaghetti, τα βάζουμε στο μέσο του πιάτου μας, από πάνω προσθέτουμε μια χορταστική κουταλιά από τα λαχανικά μας, ρίχνουμε νιφάδες διατροφικής μαγιάς, λευκό πιπέρι, αλάτι, περιμετρικά ενισχύουμε το πιάτο μας με ντοματίνια και κομμάτια ελιάς. Το μυστικό της γευστικής απόλαυσης για το συγκεκριμένο φαγητό είναι να καταφέρετε να ενώνετε όλα τα υλικά σε κάθε πιρουνιά. Είναι μια υπέροχη γευστική σύνθεση. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. 


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις