YOU EAT OTHER ANIMALS? ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ VEGAN SHORT FILM


 Τα έχουμε ξαναπεί. Ο βιγκανισμός δεν αποτελεί απλώς γαστρονομική τάση. Ούτε νοείται ως ένα θεωρητικό φιλοσοφικό ρεύμα  το οποίο ενδείκνυται για να στήσουμε ρητορικές αντιπαραθέσεις. Ο βιγκανισμός, όπως δείχνει και η ίδια η πραγματικότητα άλλωστε, είναι (θα γίνει) η μονόδρομος λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που πλέον βρίσκεται μπροστά μας. Ο βιγκανισμός είναι τρόπος ζωής για το ντύσιμο μας, την ψυχαγωγίας μας, για τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα. 

Και επειδή οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η vegan τέχνη είναι είναι μια ουτοπία η οποία εξαντλείται στα ντοκιμαντέρ τα οποία είναι γεμάτα αλήθεια, απανθρωπιά και αίμα εγώ σ' αυτό το blog οφείλω να καταδείξω και την άλλη πλευρά. Υπάρχει vegan κινηματογραφική τέχνη η οποία με χιούμορ και ρεαλισμό περνάει τα μηνύματα της και ταξιδεύει εκεί που πρέπει.

Αναφέρομαι στο φιλμ μικρού μήκους "You eat other animals?", μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας 5 περίπου λεπτών η οποία θέτει όλα τα ζητήματα της βιοηθικής με απολαυστικό τρόπο. Το φιλμ έγραψε και σκηνοθέτησε ο vegan σκηνοθέτης Ed Wiles ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε μια από τις πρωταγωνίστριες του Harry Potter Evanna Lunch.  Αξίζει τον κόπο να το δείτε, να το απολαύσετε και να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις