REGAN RUSSEL: Η ΗΡΩΙΔΑ


     Εχθές ήταν μια πραγματικά ωραία μέρα. Το παρόν blog το οποίο ασχολείται με την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής του βιγκανισμού έφτασε τα 10.000 Views. Σε λιγότερο από ένα μήνα από την ενεργοποίηση του το nicveganikblogspot.com που ξεκινάει από την Ελλάδα απέκτησε αναγνώστες από 20 έως 30 χώρες σταθερά, εμφανίζεται σε παραπάνω από χίλιες ιστοσελίδες, το ανακαλύπτουν μέσα από πολλούς και διάφορους browsers. Αυτή η επιτυχία δεν είναι τίποτε άλλο από ανάληψη ακόμη μεγαλύτερης ευθύνης. Το περιεχόμενο του παρόντος ιστολογίου πρέπει να γίνεται καλύτερο, να συμβάλλει αποφασιστικότερα στην διάδοση των ιδεών του vegan τρόπου ζωής, να προσφέρει ψυχαγωγία, ενημέρωση.

   Σε μια τέτοια όμορφη συγκυρία  είναι σημαντικό για μένα να κάνω μια αναφορά σε μια προσωπικότητα που μ' έχει επηρεάσει αξιακά. Σε μια προσωπικότητα που θέλω να τιμήσω την προσφορά της. Μιλώ για την Regan Russel. Πρόκειται για μια αληθινή vegan ηρωίδα την οποία χτύπησε και σκότωσε ένα φορτηγό καθώς διαδήλωνε έξω από ένα σφαγείο. Άφησε δηλαδή την τελευταία πνοή στο οδόστρωμα. 

    Γεννημένη στις 11 Απριλίου 1955 στο Οντάριο του Καναδά, η Regan ξεκίνησε καριέρα μοντέλου στα μέσα της δεκαετίας του '70 ενώ ενεργοποιήθηκε ακτιβιστικά από το 1977 ενάντια στο κυνήγι της φώκιας. Από εκεί αρχίζει η  μακρά της πορεία της για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των αδυνάτων. Με βάση της αξίες του βιγκανισμού υποστήριζε τον αντιρατσιστικό αγώνα των έγχρωμων, τα δικαίωμα της LGBTQI κοινότητας, τα ιδανικά του φεμινισμού. Αυτός ο υπέροχος άνθρωπος έφυγε από την ζωή άδικα στις 19 Ιουνίου του 2020 στην πόλη Burlington του Καναδά έξω από ένα σφαγείο. Μαζί με άλλους διαδηλωτές έφραξαν την είσοδο ζητώντας από το φορτηγό που μετέφερε χοίρους για σφαγή να τους επιτρέψουν απλώς να ποτίσουν με νερό τα επί σφαγή ζώα. Το αίτημα όχι μόνον δεν έγινε δεκτό αλλά ο οδηγός του φορτηγού όρμησε επάνω της και την σκότωσε. Η ιστορία της Regan Russel έγινε ντοκιμαντέρ από τον σκηνοθέτη του "Earthlings" Shaun Monson με τον τίτλο "There was a killing". Δεν αποδόθηκε καμία κατηγορία σε κανέναν υπεύθυνο. Ο θάνατος της Regan μένει ατιμώρητος. 

    Η θυσία αυτής της σπουδαίας γυναίκας με συγκινεί πολύ. Η προσφορά της και από το 1977 και μετά έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά της ηρωικής προσωπικότητας. Εύχομαι ειλικρινά αυτό το κείμενο να ταξιδέψει όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλη την υφήλιο και να φτάσει στα μέλη της οικογένειας της Regan Russel για να τους πούμε ότι η θυσία της και ο ηρωισμός της είναι μέσα στις καρδιές μας. Την ευχαριστούμε για τα όσα μας δίδαξε και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Σ' αγαπάμε Regan!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις