Απο το σταρι φτιαχνονται τα νεα καλαμακια

 





Μια συνεταιριστική επιχείρηση με κοινωνικό πρόσημο σε αγροτική περιοχή στην βόρεια Ελλάδα, λίγο πιο έξω από τον νομό Κιλκίς, έρχεται με την δημιουργικότητα της να επεκτείνει την ελληνική-άρα και την ευρωπαϊκή-vegan επιχειρηματικότητα. Τι κάνει ακριβώς; Προχωράει στην αντικατάστασης των πλαστικών μιας χρήσεως. Και συγκεκριμένα αντικαθιστά το βλαβερό, για το οικοσύστημα, πλαστικό καλαμάκι με το το σταραμάκι.


Τι είναι το σταραμάκι; Είναι ένα φυσικό καλαμάκι που φτιάχνεται από το στέλεχος του σιταριού με το οποίο μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα τα κρύα ή ζεστά ροφήματα μας. Το πόσο ευεργετικό για το περιβάλλον της χώρας μας  είναι στο σταραμάκι μπορούμε να το καταλάβουμε μέσα από την μελέτη μιας επιστημονικής έρευνας που λέει ότι στην Ελλάδα καταναλώνουμε ένα εκατομμύριο πλαστικά καλαμάκια τον χρόνο. Φανταστείτε τα νούμερα σε όλο τον πλανήτη. Φανταστείτε  τι μόλυνση που προκαλούν όλα αυτά σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. 


Το εξίσου σημαντικό βέβαια στο προκείμενο θέμα  ότι οι ιθύνοντες της εταιρείας ξεκίνησαν αυτό το vegan εγχείρημα λόγω αγάπης προς την φύση και τον άνθρωπο. Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές της εθνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δούλεψαν πολύ και σκληρά για το σταραμάκι με την πρόσθετη επιθυμία να προσφέρουν δουλειές, αναπτυξιακή προοπτική στην επαρχία  Κιλκίς η οποία υποφέρει  από υψηλή ανεργία.


Όλη αυτή η ιστορία είναι σημαντική γιατί έρχεται να μας αποδείξει περίτρανα πόσο σημαντική είναι η πράσινη επιχειρηματικότητα, η πράσινη ανάπτυξη. Ο βιγκανισμός άλλωστε δεν είναι απλώς μια γαστρονομική τάση. Είναι στάση ζωής. Είναι φιλοσοφία ζωής και τα περιλαμβάνει όλα. Γιατί στην κορυφή των αξιών του βιγκανισμού βρίσκεται η αγάπη και η ενσυναίσθηση. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις