Louis Psihoyos: Ο βραβευμενος με οσκαρ σκηνοθετης μιλησε στον VegaNik

 


    Είναι ένας από τους Vegan ήρωες της εποχής μας. Μια σπουδαία προσωπικότητα που ρίχνει το φως της-σαν ζεστή κουβέρτα τις παγωμένες χειμωνιάτικες μέρες-πάνω στην ανθρωπότητα. Με τ' "όπλο"του, την κάμερα του(είτε φωτογραφική-είτε κινηματογραφική)έχει συλλάβει τον χρόνο, έχει απαθανατίσει όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές από την ζωή μας στον πλανήτη. Το γεγονός ότι πέτυχε, ότι κατάφερε να έχει μια τεράστια καριέρα ως φωτογράφος στο National Geographic δεν τον έκανε περίκλειστο καλλιτέχνη να νοιάζεται μόνον για τα του οίκου του. Ήταν, είναι ένας άνθρωπος με επιπλέον ευαισθησίες, με ενσυναίσθηση ο οποίος βλέποντας την φαυλότητα να καταλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος στις μοντέρνες κοινωνίες μας αποφάσισε να κάνει κάτι για να την μετριάσει, για την ανακόψει. 

    Μ' αυτές τις αποσκευές στην ψυχή του ξεκίνησε να γυρίζει το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο "The Cove". H εν λόγω ταινία τεκμηρίωσης είχε στόχο να στρέψει την παγκόσμια προσοχή στο θέμα της θανάτωσης των δελφινιών στο ψαροχώρι Τάιτζι στην Ιαπωνία. Διότι ναι, στη Ιαπωνία σφάζουν δελφίνια, τα βάζουν στο πιάτο τους, τα μοιράζουν σε σχολικά γεύματα. Η παραγωγή του φιλμ αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει επίσημη άδεια από την ιαπωνική κυβέρνηση δούλεψε με συνεργείο το οποίο εφάρμοσε πρωτοποριακές τεχνικές κινηματογράφησης έτσι ώστε ν' αποτυπωθεί η αιματοβαμμένη αλήθεια όσο πιο παραστατικά γίνεται. Ο κόπος όλων όσων εργάστηκαν γι' αυτό το vegan δημιούργημα, τελώντας θεάρεστο έργο, έπιασε τόπο. Το "The Cove" στις 7 Μαρτίου 2010 βραβεύθηκε με Όσκαρ Ντοκιμαντέρ. Τα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμη, επιτέλους, άνοιξαν.

Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος, ο περήφανός Έλληνας που αφυπνίζει συνειδήσεις και αλλάζει τον κόσμο μου έδωσε συνέντευξη για το podcast  μου τον VegaNik( το οποίο θα επανέλθει λίαν προσεχώς). Σας την παραδίδω, να την απολαύσετε στα αγγλικά. Το link ακολουθεί.

https://open.spotify.com/episode/1cFKjXPTkIqHm3hMFd1bqr?si=Co8s8mDxQ6avs37Qm7cyVw




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις