ΤΟ VEGAN ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

 


Εχθές ήταν παγκόσμια ημέρα τροφίμων. Δεν δόθηκε ιδιαίτερη έκταση στην δημόσια σφαίρα επ' αυτού. Ίσως και από επιλογή. Ο πλανήτης βρίσκεται σ' ένα σταυροδρόμι και παλεύει για την ύπαρξη του. Κάποιες χώρες λιμοκτονούν και κάποιες σαν την δική μας πετάνε φαγητό. Φρεσκομαγειρεμένο. Καλοφτιαγμένο. Κάποιες χώρες ψάχνουν από μια σάπια φλούδα για να θρέψουν τους πολίτες τους και σε χώρες, σαν την δική μας, οι πολίτες της δεν αγοράζουν λαχανικά που τους φαίνονται κακοσχηματισμένα. Το food waste στις προηγμένες κοινωνίες είναι η μάστιγα του καιρού μας. Οι κοινωνίες της αφθονίας υπέρ καταναλώνουν, πετάνε, μολύνουν, πληγώνουν την γη.

Από την άλλη υπάρχει και η έκθεση για την κλιματική κρίση του ΟΗΕ που τα λέει ξεκάθαρα τα πράγματα. Η βιομηχανία των ζωικών τροφίμων είναι αυτή που μολύνει περισσότερο το περιβάλλον. Έκλυση μεθανίου συμβάλλει πολύ περισσότερο στην αύξηση της θερμοκρασίας ακόμη και από την καύση του άνθρακα. Τα πράγματα είναι απλά. 

Σκέτα, νέτα η φύση μας στέλνει ένα μήνυμα. Το πάρτι τελείωσε. Η καταστρατήγηση των νόμων της φύσεως έλαβε τέλος. Και επειδή δεν πρέπει να κάνουμε εσχατολογικά σενάρια ας γίνουμε ο καθένας από εμάς ένα καλό παράδειγμα. Η αλλαγή ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Σ' αυτή την μάχη για την διάσωση του πλανήτη δεν θα μπούμε με λόγχες, κοντάρια και κουμπούρια. Το όπλο μας θα είναι το πιάτο. Το Vegan πιάτο μας θα σώσει τον κόσμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις