ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


     Η vegan διατροφή κερδίζει την μια μάχη μετά τις άλλες. Το κάποτε θεωρούμενο περιθωριακό γαστρονομικό ρεύμα σήμερα είναι μια αξιοσέβαστη φιλοσοφία ζωής που αγγίζει την καθημερινότητα μας, τις σχέσεις με τους άλλους, ακόμη και την τέχνη. Στο πυρήνα του βιγκανισμού, πέρα από το ηθικό και περιβαλλοντικό ζήτημα σαφέστατα υπάρχει και το ζήτημα της υγείας. Ολοένα και περισσότερο οι επιστήμονες  επιβεβαιώνουν, τεκμηριωμένα, τα οφέλη της φυτικής διατροφής η οποία αποτελεί φαρμακείο και ασπίδα απέναντι σε ασθένειες, ιούς, ακόμη και πανδημίες. Και η παρούσα πανδημία, του covid-19 άλλωστε, προήλθε, όπως λένε καταξιωμένοι ερευνητές, από κατανάλωση ζώου (νυχτερίδας) στην Κίνα. 

    Μια νέα μελέτη από το διάσημο πανεπιστήμιο του Penn State έρχεται να μας καταδείξει ένα θετικό συμπέρασμα σχετικά με την κατανάλωση των μανιταριών. Και για να το κάνουμε σαφές η μελέτη λέει ότι οποίος τρώει μανιτάρια έχει λιγότερες πιθανότητες να χτυπηθεί από κατάθλιψη. Είναι μειωμένο το ρίσκο προσβολής από κατάθλιψη για να γίνουμε ακόμη πιο ακριβείς. Σύμφωνα με τον συν-συγγραφέα της μελέτης Dr. Joshua Muscat,  επιδημιολόγο στο Penn State Cancer Institute: "Η μελέτη προσθέτει στον αυξανόμενο κατάλογο των πιθανών οφελών για την υγεία από την κατανάλωση μανιταριών. Είχαμε την ευκαιρία να το δούμε αυτό σε μια μεγαλύτερη, εθνικά αντιπροσωπευτική μελέτη".

    Αυτή η εξέλιξη έρχεται να κουμπώσει με τις θετικές ανακοινώσεις που είχαμε, σχετικά πάντα με τα μανιτάρια, τον Μάιο του 2021. Ερευνητές στο Penn State College of Medicine στο Hershey, PA που έχουν διερευνήσει τα πιθανά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μανιταριών δημοσίευσαν μια μελέτη που συνδέει την κατανάλωση των μανιταριών με  χαμηλότερο ρίσκο για την προσβολή από  καρκίνο. Δημοσίευσαν επίσης μια μελέτη που βρήκε μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης μανιταριών και της μειωμένης πιθανότητας πρόωρου θανάτου. Η τρίτη, μέχρι ώρας τουλάχιστον,  μελέτη  των μανιταριών είναι αυτή που αναφέραμε πρώτη και σχετίζεται με το μειωμένο ρίσκο προσβολής από κατάθλιψη. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις